Home > Blog > Julen i den store helhed

Julen i den store helhed

Året som ét stort billede kan godt blive glemt, når der fokuseres på nisser og gran. Men lige netop i julen er det godt at læne sig tilbage og se året som en helhed – det gælder både det, der er gået, og det, man går i møde. Her får du nogle gode råd til, hvordan du reflekterer i juletiden.

Hold dig økonomi sikker

I Danmark er vi så heldige, at de fleste oplever en nogen lunde jobstabilitet. Men skulle det ske, at du mister dit job i løbet af året, kommer du til at opleve et pres, der bliver særlig stort i julen.

Med en a-kasse forsikrer du dig selv, at du kan klare det, selvom tiderne bliver hårde. Find en oversigt over a-kasser nu– det er altid godt at læse på de individuelle sider, hvad a-kassen gør og står for, samt om det er én, der passer til dig.

Når man er så uheldig at miste sit job, er man nødt til at skrue ned for udgifterne. Det gælder også i julen, hvor det kan betale sig at købe billigere gaver (eller lave dem selv) og finde alternativer til den normalt lidt dyre julemiddag med flæskesteg og tre slags kartofler – hvis man da ikke vælger at holde jul hos andre.

Gaver til andre årstider

Gaver er blevet en kæmpe del af julen – men det er vigtigt at huske på, at gaverne ikke efterlades i december.

Man kan sagtens købe gaver, der ikke passer til julen, hvis de vil bringe glæde i en anden årstid. Man kan købe den bedste grill til haven og få glæde af den, når de varme dage kommer igen, eller nye, bløde tæpper, der kan lune i efteråret. Det gør ikke noget at købe gaver, der egner sig bedst til specifikke årstider, selvom man ikke befinder sig i den endnu.

Julespecifikke gaver kan også være et hit, så længe man er sikker på, vedkommende, der modtager gaven, virkelig er glad for jul. For nogle er det nemlig træls at modtage julepynt på den 24. december, da de ikke kan bruge det før næste år.

Hvis man vil give noget julet til nogen, der måske ikke er den største nisse-elsker, så kan man til fordel finde noget, der er lidt mere afdæmpet og vinteragtigt. Det kan være en flot lysestage med en kronhjort-silhuet eller julepynt i mere neutrale farver som grøn eller blå, da det kan gå an fra november til februar i de fleste hjem.

Det vigtigste ved gaver er dog, at de kommer fra hjertet. Hvis der virkelig er blevet tænkt på modtageren, når gaven er blevet valgt, og det ikke bare er en forhastet sidste-øjeblik-beslutning, vil den som regel falde i god jord.

En gave behøver ikke være stor eller pompøs. Hvis man gør sig umage og søger noget ud, der specifikt vil tiltale en person, kommer man så meget længere. Omtanke går langt, og det er trods alt næstekærlighed og varme, hele julen handler om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *