Home > Blog > Shampoo barer er ressourcebesparende

Shampoo barer er ressourcebesparende

Det er egentlig spændende nok, når man tænker over det, hvor mange steder der egentlig er hvor vi kan spare på ressourcerne, uden at spare på kvaliteten. En Shampoo bar er et af stederne. Sådan en fætter kommer som regel i en papir emballage, og i de bedste tilfælde er denne uden skadelige farvestoffer fra print. Dette er måske et lille og efter nogens smag ubetydeligt område at spare på ressourcerne, fordi helt ærligt, hvor meget kan det lige betyde, hvad lille jeg går og gør. Men jo køre ven, dine valg betyder skam en hel del. Når du tænker på det, så prøv engang at tænk videre. Hvor mange tomme flasker shampoo tror du at du kommer til at smide i skralderne i løbet af hele dit liv. Lad os regne lidt på det. Vi runder bare ned, for at give plads. Vi siger at du bruger en flaske shampoo i kvartalet. Det vil altså sige 4 flasker om året. Så runder vi ned igen og siger at du bliver 75 år. Og igen runder vi ned, og siger at du ikke vaskede hår før du blev 15 år. Så står vi tilbage med 50 års hårvask af 4 flasker pr år. Det vil altså sige 200 flasker. Ok, men det lyder måske ikke af så meget. Men så hopper vi lige videre, fordi dit valg af shampoo bar, kan smitte af, på først og fremmest flere af dine andre valg, men det kan også smitte af på din omgangskreds valg. Så lad os bare sige at det også smitter af på dit valg af balsam, som fremover altså bliver balsam barer, og så på to veninders valg ved siden af det. så er vi oppe på 1.200 tomme flasker shampoo og balsam, som i ville kunne have sparet miljøet for. Ja og det var jo så bare den afdeling. Så hopper vi videre at bruge sæbebar, og videre til den næste, og den næste. Og så fremdeles. Det er sådan vi får bugt på ressourceforbruget, en ny vane ad gangen. 

Jeg håber at du fandt mine ord inspirerende og ikke alt for fingerpegende, sådan er det med det her emne, det kan meget hurtigt lugte lidt af finger jerrig. Men jeg mener nu bare det bedste med det.

Shampoo barer er ressourcebesparende Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *