Home > Blog > Sådan får du dine børn til at spise sundere

Sådan får du dine børn til at spise sundere

Det er ikke altid let at få dine børn til at spise sundere, men det kan lade sig gøre! Her er nogle tips til at få dem til at blive mere interesserede i at spise næringsrige fødevarer. Du har mulighed for at få leveret frugt. Lyder det ikke smart? Læs mere om det på https://firma-frugt.dk/alm-firmafrugt.aspx.

Få dine børn til at spise sundere

1. Lad dem være med til at vælge maden i supermarkedet. Kig efter sunde varer som f.eks. frisk frugt og grøntsager, fuldkornsbrød, magre proteiner som kylling eller fisk og fedtfattige mejeriprodukter.

2. Vær kreativ, når du tilbereder måltider. Brug sjove former med udstikkere, når du skærer sandwiches og grøntsager ud til stjerner eller dyr. Eller lav et ansigt på deres tallerken med kartoffelmos og broccoli som øjne – det vil gøre måltidet sjovt!

3. Opmuntre dem til at prøve nye ting ved at tilbyde små portioner af sunde fødevarer. Lad dem smage på forskellige smagsvarianter, teksturer og farver – de vil måske overraske dig!

4. Gør det sjovt at spise sundt! Tag på familieture til bondemarkedet eller planlæg en picnic i parken – det vil være med til at gøre mad spændende og en del af en fornøjelig oplevelse.

5. Prøv at holde usunde snacks ude af syne, og lad dine børn vide, at disse godbidder kun er til særlige lejligheder. Sørg for at give dem masser af næringsrige snacks som f.eks. frisk frugt, yoghurt, grøntsager med fedtfattig dip eller fuldkornskiks i stedet.

6. Oplys dine børn om ernæring ved at forklare dem, hvorfor sunde fødevarer er vigtige for deres vækst og udvikling. Vis dem, hvordan visse næringsstoffer kan hjælpe dem med at klare sig bedre i skolen, til sport eller andre aktiviteter.

7. Gå foran med et godt eksempel og spis selv sunde fødevarer. Vis dine børn, at du nyder at spise ernæringsrigtige måltider og snacks – det vil opmuntre dem til at gøre det samme!

8. Tillad lejlighedsvise godbidder med måde – på den måde vil dine børn ikke føle sig berøvet alt det, de kan lide. Bare sørg for at fokusere på sundere muligheder det meste af tiden!

9. Vær kreativ med præsentationen af maden, og inddrag dine børn i madlavningen. Lad dem hjælpe med at skære grøntsager eller lave mærkelige former med udstikkere, mens du laver mad. Det vil få dem til at blive begejstrede for at spise deres egne kreationer!

10. Endelig skal du være tålmodig og konsekvent, når du forsøger at få dine børn til at spise sundere – det kan tage lidt tid, før de vænner sig til nye smagsoplevelser og teksturer. Med lidt tålmodighed, planlægning og kreativitet kan du få dine børn til at spise sundere på ingen tid.

Opsummering

At få dine børn til at spise sundere kræver konsekvens, tålmodighed og kreativitet. På https://firma-frugt.dk/info/levering.aspx kan du læse mere om, hvordan du kan få frugt og grønt leveret. Lad dem være med til at vælge mad i supermarkedet, lav sjove former med udstikkere, når de laver mad, og gør sund mad til en del af hyggelige oplevelser som f.eks. ture til markedet eller picnic i parken. Tillad lejlighedsvise godbidder med måde, og oplys dem om, hvorfor ernæringsrigtig mad er vigtig for deres vækst og udvikling. Med disse tips kan du få dine børn til at interessere sig for at spise sundere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *