Home > Blog > Skab din egen sjove julekalender med en muffinsform

Skab din egen sjove julekalender med en muffinsform

Savner du den perfekte måde at tælle ned til juleaften på med dine børn? Frygt ej, for her er en super nem DIY idé til at skabe en magnetisk julekalender. Denne artikel er skrevet i samarbejde med Magnetz.dk og skal inspirere dig til at lave en julekalender ud af ting, du allerede har + ting, du kan anskaffe billigt. Og det bedste: du kan genbruge kalenderen år efter år, fordi magneterne virker i +80 år!

 

Materialer, du skal bruge:

  • En stålmuffinsform
  • Magnetfolie
  • En saks
  • Tuscher til at skrive tal med

 

Sådan laver du en magnetisk julekalender

  1. Muffinsformen: Start med at få fat i en stålmuffinsform. Hvis den er til 24 muffins, er det helt perfekt, men hvis det er en mindre én til f.eks. 6 eller 12 muffins, så skal du bare modificere den lidt, når de første dage er ”åbnet”, og så gøre den klar til de sidste dage i nedtællingen til juleaften.
  2. Magnetfolien: Nu er det tid til at klippe små cirkler ud af magnetfolien. Disse cirkler vil være dine “låger” til julekalenderen. Lav 24 af dem – gerne i forskellige farver for at gøre det mere farverigt.
  3. Fastgør magnetfolien: Læg små gaver i formen og placer en magnetisk cirkel på toppen af hvert muffinshul. Magneterne bliver siddende takket være stålets magnetiske egenskaber.
  4. Tal: Nu kommer det sjove! Skriv tallene 1 til 24 på hver af de magnetiske cirkler. Du kan bruge farverige tuscher eller endda klistermærker for at gøre det endnu mere festligt. Men både permanente markers og whiteboard tuscher kan bruges – dog anbefaler vi permanente tuscher, hvis ikke du skal kunne viske teksten nemt ud igen.

Og vupti: du har nu din helt egen magnetiske julekalender, klar til at fylde med små overraskelser og glædelige øjeblikke i december. Den kan bruges år efter år + du kan bruge formen til at bage med i de andre måneder. Og hvis dine børn er kreative, kan de også være med til at lave den.

Hos Magnetz.dk kan du finde alt, hvad du behøver til dette projekt. Den nemme løsning er dette juleklip-sæt, der også kan bruges til sjove magnetfigurer på køleskabet.

Glædelig jul, og god fornøjelse med din magnetiske julekalender!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *