Home > Blog > Sådan laver du den perfekte and på grillen

Sådan laver du den perfekte and på grillen

Det er meget forskelligt, hvad vi danskere spiser juleaften. Der er dog nok ikke noget, der er helt så udbredt som den klassiske and. Der findes da heller ikke meget, der er bedre end en perfekt tilberedt and, med sprødt skind og saftigt kød. Desværre er der alt for mange, der ikke får tilberedt anden godt nok, og ender med dårligt skind og halvtørt kød. Her får du nogle gode råd til hvordan du laver en perfekt andesteg på grillen. 

 

Langtidstegning er det sikre valg

Der er flere og flere der er begyndt at se de klare fordele ved at langtidsstege sit kød. Man får nemlig stort set altid et super lækkert, saftigt og mørt resultat, nærmest lige meget hvilken type kød, man laver. Dette gør sig også gældende for andestegen. Invester i et rotisseri eller en stegholder. Du kan også stege den direkte på risten, men dette er lidt sværere. Gør du det på denne måde og holder temperaturen omkring 100 grader, så har du en fuldstændig perfekt and efter 5-6 timers tid. 

Hvorfor grille den?

Nu spørger du måske dig selv om, hvorfor du overhovedet skal vælge at grille den. Det er der flere grunde til. For det første fordi det smager utrolig lækkert, og den får lidt mere smag, end i ovnen, hvor den ikke tager smag fra sine omgivelser. For det andet frigør det ovnen. På den måde kan du nemt bruge den til noget andet, hvis du eksempelvis også skal lave en flæskesteg, flutes, hasselbagte kartofler eller lignende. 

Brug en gasgrill 

Der mange, der sværger til den traditionelle kugle kulgrill. Disse afgiver også mere smag end en gasgrill, alligevel er der mange gode grunde at vælge eksempelvis en weber gasgrill som disse. Grunden til dette er ganske enkelt kontrol. Når man skal lave and, får man det bedste resultat ved at langtidsstege den, på den måde er du sikker altid at få et perfekt resultat. Når man skal have varme på noget i 5-6 timer, er det langt lettere at kontrollere med gas, end med kul, hvor man vil skulle fylde kul på flere gang. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *