Home > Blog > Ingen jul uden en chokoladejulekalender.

Ingen jul uden en chokoladejulekalender.

Ingen jul uden en chokoladejulekalender.

Julen handler om sammenværd med familien, hygge og tryghed. Dog er der ingen jul uden en chokoladejulekalender, om det så er den billige tyske chokolade eller en kalender med ægte chokolade er lige meget for de fleste børn. Faktisk vil børn helst have den billige kalender, da ægte chokolade kan være lidt bittert. De voksne synes tit den billige chokolade er alt for sød. Så det er op til ens egen smag.

Bare man har en chokoladejulekalender, som man kan åbne en låge hver dag.

Julekalender i udvikling.

Det startet med en papjulekalender, hvor man åbner en låge hver dag. Dem kender vi jo også i dag, hvor f.eks. årets Ulandskalender er en papjulekalender.

Det er jo også meget sjovt med en papjulekalender, men det er dog lidt sjovere, når der er chokolade inde bag lågen.

Tilbage i 1970 og 1980érne var salget af papjulekalender stort og de fleste havde måske 2-3 papjulekalender og hvis man var heldig var der også en chokoladejulekalender. I dag er det nok omvendt hvor de fleste har flere med chokolade og måske en enkel i pap. Udvalget af chokoladejulekalender er i dag kæmpe stort og langt de fleste chokolade producenter har en eller flere varianter.

Udvalg og priser på kalender.

Igennem de sidste 5-10 år er udvalget eksploderet og du kan finde dem i mange priser fra de billige til 10-20kr og helt op til 5-600 kr. Nogle af de populære blandt børn er kinder-julekalender og M&M´s & friends, mens de voksne er mere til Anton Bergs eller Summerbird.

Der er nok at vælge imellem og du skulle nok kunne finde din egen yndlings chokolade julekalender.

 Julen er mere end det.

Som jeg startet med at skrive, så er julen mere end julekalender, det handler for de fleste om traditioner.

Traditioner er mange ting. Det kan f.eks. være det at have en julekalender, men det kan også være mad, som f.eks. risengrød, and eller flæskesteg. Så hvis man spørger forskellige folk om hvad julen handler om for dem, så får man mange forskellige svar, da vi har forskellige traditioner.

Langt de fleste traditioner, som vi har i Danmark, de stammer faktisk fra Tyskland. F.eks. kommer julekalender fra Tyskland, lige som juletræet også er fra Tyskland. Det er der ikke mange der ved.

De første juletræer hørte man om helt tilbage i 1500-tallet, men vi skal frem til omkring 1800 før de første juletræer blev tændt i Danmark.

Mandelgaven er også en juletradition, som bliver brugt i de fleste danske hjem.
Du kan få mandelgave idé her!

Så selv om vi kalder det en god dansk jul, så er det meste fra udlandet. Vi har dog taget det til os og tilpasset så den danske jul ikke ligner noget anden lands jul. Så vi har den danske jul.

God jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *