Home > Blog > Værn dig mod julens ulykker

Værn dig mod julens ulykker

Julen bringer hyggelige stunder og glædelige sammenkomster, men det er også en tid med glatte veje og slag mod økonomien. Mens ilden knitrer i pejsen, og et nyt år står for døren, er det en god idé til at reflektere og tænke over, om du er klar til både julen og nytåret.

Få styr på lån til det nye år

Langt de fleste mennesker har et lån, hvad end det er til hus eller bil. Julen giver et økonomisk slag, og det er en god idé at udnytte tiden til at reflektere over, om dine lån er i orden.

Det kan også være, du planlægger eller overvejer et lån i den ene eller anden forbindelse, når julen er forbi. Du kan sammenligne lånetilbud her, så du kan finde det, der passer bedst til dig.

Økonomi kan være en svær størrelse, og det er ikke alle, der er mestermatematikere. Det kan være det værd at hyre nogen, der har styr på tal, bare en enkelt gang, så de kan gennemgå dine udgifter og lån med dig. Somme tider kan du nemlig spare penge.

Hvis du har hårdt brug for penge i julen, så er det bedst at konsultere din bank. Undgå for alt i verden et kviklån, da det ofte kan give dig en større gæld, end du kan overskue. Søg hjælp andre steder, hvor renterne ikke er så høje, og husk at undersøge alle detaljer, før du skriver under.

Kom hjem til jul i ét stykke

Det er en kendt julekliché, at man bliver forhindret i at komme hjem til juleaften. Det kan du undgå med grundig planlægning.

Hvis du skriver alle de ting ned, der kunne forhindre dig i at komme hjem til din familie og kære, så kan du forberede dig. De mest almindelige forhindringer er kø, trafikuheld, dårligt vejr, forsinket fly, bus eller tog, og at bilen holder op med at virke.

Kø kan du ikke nødvendigvis undgår, men der er masser af apps, der kan fortælle dig, hvor der er opstået kø henne. Det kan betale sig at tage ud på de små landeveje, hvis alternativet er at holde stille i et par timer.

Trafikuheld sker, og den bedste måde, man kan forhindre sig selv i at blive involveret, er ved at holde sig vågen og opmærksom. Dårligt vejr kan opstå spontant, men idet vi bor i dejlige, milde Danmark, er det ofte fint blot at holde øje med vejrudsigten. Forsinket offentlig transport er der ikke så meget at gøre ved, og de fleste tilgiver det da også, så længe man bare kommer frem på et tidspunkt.

Hvis din bil holder op med at virke eller bryder sammen, er du lidt i knibe. Bestil billigste autohjælp, og hvis du rejser med flere, kan du sende dem videre via taxa.

Husk dog på: Uforudsete forhindringer kan altid opstå. Det kan ikke forhindres, men hvis du dækker dig selv så vidt som muligt, kan du mindske risikoen for dem betydeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *