Home > Blog > Klaed dig ud som julemanden

Klaed dig ud som julemanden

Julemanden er den mest populære julefigur for børn, men han er ikke den eneste, der har et kostume. Der er mange andre lejligheder, hvor du kan klæde dig ud for at have det sjovt og skabe minder med venner og familie. En af disse dage er under fastelavn, til halloween og i den søde juletid, er det en helt særlig person, som kan klæde sig ud, for at glæde de små!

Fastelavn

Fastelavn er en hyggelig tradition i Danmark, hvor man klæder sig ud, og slår på en tønde, for at få dét, som er indeni. Heldigvis er det under lidt andre omstændigheder i dag. Det hedder fastelavn, fordi det engang var starten på 40 dages faste. Og fastelavn stammer fra det tyske ord, fastelabend, som betyder “fasteaften”.

I dag faster vi dog ikke, men vi klæder os stadig ud, og vi slår stadig katten af tønden, og spiser fastelavnsboller. I gamle dag puttede man en ægte kat i tønden, men i dag, putter man appelsiner og slik i.

Halloween

Halloween er en uhyggelig udklædning, hvor man kan få lov til at gøre hinanden forskrækket. Det er en meget populær aftenbegivenhed i mange lande, og kostumerne er ofte skræmmende. Når det er sagt, kan du også klæde dig ud som din yndlingsfilm- eller tv-figur, bare på en uhyggelige måde!

Skeletter, monstre, store edderkopper og græskar, er meget populære til halloween. Mangler du inspiration til dit halloweenkostume, så kan det findes både i legetøjsforretninger og i festbutikker.

Jul

Julen har sine egne traditioner, når det gælder udklædning, men julemanden er naturligvis den mest kendte. Han har pels på, der holder ham varm, og han har altid masser af slik og gaver til at dele med børnene.

Julemanden har hjælpere, som er klædt i grønt tøj, og de har navne som nisser eller peberkagemænd . De arbejder på julemandens fabrik, hvor de laver legetøj til alle os børn!

De mindste børn tror inderligt på julemanden, og julemanden kommer og afleverer gaver til de artige børn. Hvilket betyder, at på juleaftens dag, er der én der er nødt til at klæde sig ud som julemanden. Du kan også sagtens finde det helt rette julekostume

Lev sig fuldt ind i rollen

Kostumer er både for børn og voksne, hvor man kan leve stemningen fuldt ud. Det er ikke noget, du bør gå glip af. Man kan få lov til at leve sig fuldt ind i sit kostume, uanset om det er halloween, karneval, eller fastelavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *