Home > Blog > Køb en hest i julegave

Køb en hest i julegave

Køb en hest i julegave

Mange hesteinteresserede drømmer om at eje deres helt egen hest. Om friheden ved at være den eneste der rider den til, og helt selv at stå for pasning og pleje. Dertil kommer alle mulighederne det giver, for at ride ture i skoven eller på stranden.

For mange er det også muligheden for at tage hesten med til stævner, uden at skulle spørge nogen om lov først. Her er det også en kæmpe fordel at have sin egen hest, idet man kender den ud og ind. På den måde undgår man ubehagelige overraskelser inde på banen, men også ved tilmeldingen til stævnet.

Der er i det hele taget mange fordele ved at eje sin egen hest, og julen kan passende bruges som en god undskyldning for at købe en hest i gave – også gerne til sig selv.

Største portal indenfor hestesalg

Når først beslutningen er taget, kommer den lange proces med rent faktisk at købe hest. Til dette skal først findes et passende sted at købe den fra. Det er en fordel at købe den fra en af de største portaler indenfor hestesalg, idet disse er nemmere at have tillid til.

Der er nemlig mange, som tjener lidt for godt – og uærligt – på heste til salg. Derfor kan det anbefales først at gå både sælger og portal efter i sømmene.

Har du fundet en side du stoler på, så kommer næste skridt – køb af hesten. Også her er der mange ting at overveje, idet en hest er en stor investering. Der er mange heste til salg af heste på nettet, og det handler om at vælge den hest, der er den rigtige for dig

Heste til salg – også til mig?

Før du leder efter en hest at købe, skal du overveje hvilke behov du har. Skal hesten bruges til stævner, skal du gå efter en bestemt højde, race og vægt.

Er hesten derimod primært til brug til hyggeture, er der ikke de samme krav til den. Her er det måske vigtigere at finde en hest, der allerede er vant til både skov og trafik – medmindre du selv vil tilride den. Uanset hvad du vælger, er det godt at finde ud af, om hestens temperament matcher dit eget. Har du andre heste i forvejen, er det godt med en hest, som kan tilpasse sig de andre, så de kan stå på fold sammen.

Aftaler med sælger

De fleste, der har heste til salg, kender proceduren ved salg. De vil oftest selv tilbyde dig at du kan komme og prøve hesten, så du kan se om I er et match. Samtidig kan du se hesten an, og finde ud af hvilke forhold den lever under. Her gælder det om at være grundig og at se hesten i så mange situationer og gangarter som muligt.

I den forbindelse er det også en god idé at få den handelsundersøgt af en dyrlæge for at sikre dig, at den ikke fejler noget. Men som med alle andre julegaver er der også returret – for de fleste heste helt op til seks måneder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *