Home > Blog > Matisse plakat

Matisse plakat

Matisse var en kunstner, der arbejdede i det 19. århundrede, og hans arbejde er et symbol på fransk kunst. Han blev født i Frankrig, men boede det meste af sit liv i Paris. Han var maler, illustrator og grafiker. Hans værker er for det meste malerier og tryk. Han plejede at male portrætter og landskaber, men han lavede også nogle andre typer kunst som vægmalerier og stillebenmalerier. Hans værker er ikke kun kendt for deres skønhed, men også for deres originalitet og innovation.

Henri Matisse som kunstner

Henri Matisse var kendt for sin brug af farver og sin evne til at skabe billeder, der er både realistiske og abstrakte. Han var en mester i impressionismens stil, men han malede også i en mere klassisk stil. Han blev født ind i en velhavende familie og efterfulgte sin far som forhandler af malerier, i 1876 oprettede han sin egen impressionistiske skole med Camille Pissarro og Georges Seurat. I 1886 modtog han den første indkøbspris ved Paris Ecole de Beaux-Arts, i 1873, havde han giftet sig med sin kusine, Odette. I 1890 blev han fransk statsborger og tildelt Nobelprisen i litteratur i 1906. Han døde i en alder af 85 af naturlige årsager den 16. juli 1954 i Paris. Han blev begravet på Père Lachaise-kirkegården i Paris.

Henri Matisse plakater

I dag er Henri Matisses plakater verdenskendte og til at finde i mange hjem verden over. Hvis du også overvejer om du skal have en Matisse plakat i dit hjem, så kan du se mange af hans mest populære plakater tilgængelige i Danmark på sider som Piblo. På den måde kan du hurtigt og nemt danne dig et overblik over hvilke Matisse plakater der passer bedst ind i netop dit hjem. Det er nemlig vigtigt at danne sig et overblik over hvilke plakater, der findes så du kan skabe overblik over din indretning.  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *